De eredienst

Op zondag komen de leden en evt. gasten samen in de kerk. Een ander woord voor die samenkomsten is eredienst. De begrippen dienen en eren komen in dit woord samen.

Tijdens deze diensten wordt er gebeden, een overdenking gehouden (preek) en worden er lofliederen (Psalmen, gezangen en liederen) gezongen. Daarnaast staan we stil bij Gods richtlijnen voor ons leven of wordt er een korte geloofsbelijdenis gezongen of gelezen.

Tijdens een eredienst kan ook de viering van het heilig avondmaal (12x per jaar) worden gehouden, de doop worden bediend of belijdenis worden gedaan.

Het geloof beperkt zich niet enkel tot het kerkgebouw, de zondagse diensten en de mensen die daar ‘kerken’. Het geloof is de dagelijkse bekering tot God door de wereldwijde kerk van Jezus Christus. De kerkdeuren staan open voor iedereen. Voor een ieder die lid is, maar óók voor een ieder die een kijkje wil komen nemen. En is er dan iets wat u wilt weten? Vraag er naar, de mensen geven u graag antwoord.

Voor de allerkleinste kinderen is er elke zondagochtend een crèche. Voor de basisschoolkinderen is er ‘kring Kiezelsteen’, waar met de kinderen op een ontspannen manier met de Bijbel gewerkt gaat worden.

Voorzieningen

Binnen onze kerk zijn er een aantal voorzieningen aanwezig om ervoor te zorgen dat iedereen de dienst kan bijwonen.

Mensen met een beperking
Voor mensen met een beperking zijn voorzieningen aanwezig. De kerk is makkelijk toegankelijk met een rolstoel en er is een invalide toilet aanwezig.

ringleiding_icoon

Crèche
Kinderen van 0 tot 4 jaar zijn van harte welkom in de creche. Vanaf 9.45 uur staat een oppasteam klaar om de kinderen op te vangen.
Ben je nieuw of eenmalig in de kerk? Spreek gerust de oppassende ouders of jeugd even aan voor bijzonderheden.

Thuis meebeleven

Voor degenen die niet kunnen komen naar de kerkdienst is er ook de mogelijkheid om deze live mee te beleven. Ook is het mogelijk om een dienst achteraf te volgen. De dienstuitzendingen zijn toegankelijk via YouTube/NGK De Ontmoeting (klik op de YouTube-button onderaan de pagina). Iedereen kan zo de diensten live meeluisteren of terugluisteren.